Wintershoorn

december 6, 2018 0 Door laura witsmeer

Sinterklaas is weer voorbij en vaart vandaag het land uit. Tijd om de kerstboom tevoorschijn te halen. Want wie wordt er niet blij van alle die mooie lichtjes, gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Voor vele is kerst toch de mooiste tijd van het jaar. Natuurlijk hopen we ook op een dik pak sneeuw zodat we eindelijk weer een witte kerst mogen beleven.

Ook Hoorn marketing doet hier vrolijk aan mee en daarom is er ook dit jaar weer een editie van Wintershoorn. over de periode van 7 december tot 5 januari is er van alles te beleven in en rondom hoorn.

Een paar hoogtepunten uit het evenementen programma zijn :

Dickensdag Medemblik op 7 december 

In de historische binnenstad van Medemblik is het weer tijd voor de dickensdag. Vol met mooie kramen, acteurs, muzikanten, en koorleden. Daarnaast rijd er een stoomtrein van Hoorn naar Medemblik en weer terug. Zeker de moeite waard om heen te gaan.

Ontsteking kerstboom en openingsfeest schaatsbaan op 8 dec

Op de rode steen is er dit jaar weer een schaatsbaan te vinden. Deze zal feestelijke worden geopend. Natuurlijk ontbreekt de kerstboom daar niet.  De kerstbaan is de hele periode geopend

Kerst Express 

Tussen Hoorn en Medemblik rijd altijd een stoomtrein. Deze wordt rondom kerst omgetoverd tot Kerst Express. Van 15 t/m 27 december zal de kerst Express rijden. Natuurlijk met warme chocomelk En de kerstman want die kunnen natuurlijk niet ontbreken. Je stapt om bij Hoorn en gaat dan naar het oude station van 1887 van Wognum. Het gehele programma duurt ongeveer 2 uur.

En zo zijn er nog veel meer evenementen. Ik ben in iedere geval te vinden op de dickensmarkt, Food truck festival en de Kerst Express. houd me blog in de gaten.

Wil je meer weten ? En wil je het hele programma checken? Ga dan naar http://www.wintershoorn.nl

Liefs Laura