gluten lactose vrije gehaktballen

november 26, 2018 0 Door laura witsmeer

Zoals beloofd zou ik mijn favoriete gluten- lactose vrije gerechten met jullie delen. Vandaag komt de eerste online. Vanaf nu vind je hier iedere Maandagmiddag 14uur een nieuw gerecht op mijn blog. Dit kan een ontbijt, lunch, diner of een tussendoortje zijn.

Als allereerste gerecht heb ik deze overheerlijke gehaktballen. Ik ben er dol op en ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?
400 gram gehakt naar keuze
1,5 tl gehaktkruiden gluten/lactose vrij
1,5 tl knoflookpoeder
3   el peterselie
1    tl. kurkuma
1    el. salie
1    rode ui
1.   appel
1/2 tl kokosolie
zout en peper op smaak.

Kom
Ovenschaal of muffinvormpjes

stap 1
Je verwarmt de oven voor op 200 graden. En snij de rode ui, appel en salieblad. Gooi dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom.

stap 2
Kneed met je handen alles tot een mooi mengels. Maak er dan ballen van. Vet nu de ovenschaal of muffinvormpjes in met kokosolie.

stap 3
plaats de gehaktballen in het midden van de oven en laat ze voor 20 tot 30 minuten bakken. Klaar zijn de gehaktballen

Je kan er natuurlijk verschillende groentes bij doen. Ik koos voor spinazie, paprika, Champions. en maakte de ballen heel klein. Zo kun je super veel verschillende gerechten maken met deze ballen.

 

Eet smakelijk

Liefs Laura